Örömanya ruha

kollekció

A nagy nap, az ifjú pár esküvőjének napja nem csak a fiatalok számára jelentős mérföldkő, óriási ünnepnap ez az örömanya életében is. A nap különlegességét az örömanya ruhájával is szeretné tükrözni, azzal emelve az esemény fényét. Legalább olyan körültekintéssel történik meg a megfelelő öltözet kiválasztása az örömanyák esetében is, mint a menyasszonyokéban.

Sok nyomós érv szól a mellett, hogy célszerű, ha az örömanya ruha is egyedi tervezéssel készül. Szépnek lenni ugyanis bármely életkorban lehet, nem kell hozzá tökéletes alak. Kellő körültekintéssel készülhet pontosan olyan szabású örömanya ruha, ami az előnyös idomainkat kiemeli, s éppen elfedi azokat a részeket, amivel nem vagyunk elégedettek. Egy készen vásárolt örömanya ruha, nem biztos, hogy ezt tudja biztosítani. Segítségünkre lehet azonban egy professzionális egyedi ruhakészítő, aki pont ilyen helyzetekben tudja tudása legjavát nyújtani. Megannyi praktikával rendelkezik, hogy az örömanya ruháját tökéletesre szabja, s éppen ráillő ünnepi viseletben vonulhasson be a szertartásra. Egy kis pánt, vagy csipkeberakás, esetleg rávarrt dísz vagy ráncolás, és ami vastagnak tűnt, vékonynak hat, ami takarni való, az el van fedve, a cél, hogy minden örömanya külsejével megelégedetten és magabiztosan vehessen részt gyermeke nagy napján.

Kézenfekvő megoldás, ha az örömanya ruháját is ott szerzik be, ahol a menyasszonyét, illetve a koszorúslányokét.

Az örömanya viseletét is meghatározzák protokolláris szokások. Nem öltözheti túl a lányát, menyét, valamint nem jelenhet meg fehérben. Egy elegáns kosztüm alkalmas ruhaválasztás lehet, főleg téli esküvőkre. Tavaszi, nyári lagzikon viszont a legnőiesebb és egyben legelegánsabb öltözék egy egybe ruha. A ruha érhet éppen térd alá, vagy lehet egészen hosszú. S hogy milyen stílusú legyen, milyen anyagokból készüljön, hogy alkalomhoz illő legyen, és az időjárásnak is megfeleljen, ebben segít Balogh Adry divattervező, az Adry Couture Szalonban.

Adry kedveli az organzát, a brokátot, a selymet, a csipkét, munkássága minden korosztályt megszólít. Stílusára jellemző, hogy a modernitást ötvözi a tradícióval, ez örömanya ruháiban is visszaköszön.